ازآنجاییکه رویدادها الزاماً نیازمند تحولات زیرساختی نیستند، از لحاظ توسعه پایدار میتوانند نقشبرجستهای در ترویج برنامههای فرهنگی و طبیعتگردی داشته و طبیعتاً در حفاظت از جنبههای فرهنگی و زیستمحیطی مقاصد گردشگری نقش شایانی داشته باشند.
نقش این رویدادها بهویژه از لحاظ بهبود کیفیت زندگی از طریق تقویت اقتصاد محلی، اشتغالزایی، توسعه مقاصد روستایی، ارتقای فرهنگ و آدابورسوم محلی و فراهمآوردن فرصتهای تفریحی، فرهنگی و آموزشی برای ساکنین، پروراندن حس غرور ملی، کمک به حفاظت از محیطهای طبیعی و اجتماعی و فرهنگیِ حساس، سهیم بودن در توسعه پایدار منطقه و ایفای نقش بهعنوان مقصدی برای بازدیدکنندگان واجد اهمیت است.
هدف اساسی رویدادها و جشنوارههای بومی و محلی تنها به بازآفرینی روح جشنهای قدیمی و اجراهای سنتی محدود نمیشود بلکه پیام آموزشی برای نسلهای جدید به همراه دارد تا بیشتر درباره آدابورسوم و فرهنگ خود بیاموزند و آن را حفاظت کنند و تداوم بخشند. بهاینترتیب توسعه رویدادهای محلی در این مناطق، نقش به سزایی در توسعه گردشگری و کمک به پایداری جامعه محلی از جنبههای اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی و زیستمحیطی خواهد داشت.
رویدادها با ایجاد تنوع در محصولات گردشگری به برطرف کردن مشکل فصلی بودن، توزیع عادلانه ثروت، افزایش فرصتهای شغلی تماموقت، افزایش طول اقامت گردشگران و افزایش در پرداختی گردشگران در آن منطقه کمک میکنند، همچنین موجب افزایش آگاهی دررابطهبا مقصد، عِرق ملی و همبستگی جامعه محلی میشود.
در رضایت کلی مخاطبین یکی از عوامل کلیدی در موفقیت جشنوارهها و رویدادها است چرا که منجر به سودآوری و تبلیغات دهانبهدهان مثبت و بازدید مجدد در آینده میشود که خود نشاندهنده وفاداری مشتریان است.
ازآنجاییکه در گردشگری پایدار، جوامع محلی و حمایت آنها از توسعه گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است، با افزایش اثرات مثبت اقتصادی و اجتماعی رویداد در منطقه میتوان بومیان را به حفظ و تداوم آیینهای سنتی خود در قالب جشنوارههای ملی و بینالمللی تشویق کرد.
انتهای پیام/